Huhhuh, mikä kymmenikkö, on kunnia päästä mukaan tähän sakkiin. YLE uutisoi aiheesta hieman pidemmin, mutta ohessa vielä Sarjakuva-Finlandian valintaraadin kommentit näin yhteenvetona:
Ahonen, JP - Alare, KP: Perkeros (WSOY)
Perkeros on musiikkia, kauhua ja fantasiaa yhdistelevä sarjakuvaromaani, jossa loistava graafinen ulkoasu ja jäntevä ja yllätyksellinen kerronta yhdistyvät harvinaisen onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Tekijät ovat ammattilaisia ja lopputulos on sen mukainen.
Ekebom, Terhi: Kummituslapsi (Asema Kustannus)
Kuvakirjamainen sarjakuvaromaani yksinäisyydestä ja löytymisestä, ikävästä ja uudesta toivosta. Melankolinen ja rauhallisesti etenevä teos luottaa pitkälti sanattomaan kerrontaan, ja taianomainen piirrosjälki on vähäeleisyydessään voimakas ja vaikuttava
Eronen, Roope: Advanced Offices & Humans - Menestyksen avain (Huuda Huuda)
Pirteän kekseliäs paketti, joka hymyilyttää yhtä lailla roolipelisukupolvea kuin toimistoduunareitakin antaen mahdollisuuden kurkistaa molempien salamyhkäisiin maailmoihin.
Hiltunen, Petri - Ksenofon: Anabasis 2: Tuhanten miesten marssi (Arktinen Banaani)
Sarjakuvasovitus Ksenofonin Kyyroksen sotaretkestä on viihdyttävää, seikkailullista sarjakuvaa täynnä alkuperältään tarkkoja yksityiskohtia. Hiltunen on hyvin perehtynyt kyseisen ajan sodankäyntiin ja ihmisiin.
Jarla, Pertti: Kapteeni Tserep (Arktinen Banaani)
Kapteeni Tserep sijoittuu Venäjän sisällissotaan Siperiaan Uralin rinteille kuvaten sodan järjettömyyttä mustan huumorin keinoin. Jarla tavoittaa hyvin aikakauden sekavan sodankäynnin ja yllätyksellisyyden. Hän osoittaa tällä albumilla hallitsevansa myös seikkailusarjakuvan ja tarinankerronnan taidon.
Kallio, Pauli - Nuutinen, Christer: Kramppeja ja nyrjähdyksiä - Viidakon vaarat (Arktinen Banaani)
Vuosia sarjakuvassa eläneet hahmot onnistuvat yhä puhuttelemaan arjesta ja elämästä kertovilla kuvauksillaan. Tutut päähenkilöt ovat kasvaneet sekä tekijöidensä että lukijoidensa mukana, ja teoksesta paistaa elämänilo ja optimismi. Värimaailma on ilahduttava ja Nuutisen naiivin realistinen piirrosjälki yksityiskohtineen jaksaa ihastuttaa yhä uudelleen.
Latva-Nikkola, Jarno: Ukkometsola (Huuda Huuda)
Raju, rujo ja kerrassaan riemastuttava kertomus pohjalaisesta sianmaitobisneksestä. Kolmen veljeksen tarina yllättää, järkyttää ja kiehtoo lukijaansa groteskeilla kuvauksilla ja tragikoomisilla juonenkäänteillä. Karheasti piirretyssä albumissa musta huumori yhdistyy toivoon paremmasta tulevaisuudesta.
Moisseinen, Hanneriina: Isä (Huuda Huuda)
Henkilökohtainen teos tekijän isän katoamisesta koskettaa. Sarjakuvaromaani kuvaa läheisen katoamisen jälkeistä epätietoisuutta ja tuskaa uskottavasti, ja tavoittaa kuvallisesti perhetragedian kokemuksen sanattomuuden. Moisseisen herkkä ja ilmeikäs kynänjälki yhdistyy kokeilevaan sarjakuvallisuuteen Karjalan käsityöperinteistä lainattujen käsin ommeltujen käspakkaliinakuvien kautta.
Musturi, Tommi: Viimeinen Toivon kirja (Huuda Huuda)
Hillitty ja hallittu kotimaisen sarjakuvan helmi. Musturi uskaltaa luottaa kuvan ilmaisuvoimaan, eikä raskauta tarinoitaan tekstipaljoudella. Viimeinen Toivon kirja ja koko viisiosainen sarja ovat yksi onnistuneimmista ja sympaattisimmista suomalaisista albumisarjoista kautta aikojen. Sarjakuvakerronnan juhlaa.
Ranta, Ville: Kyllä eikä ei (WSOY)
1800-luvun Ouluun sijoittuva historiallinen sarjakuvaromaani, jossa voidaan nähdä yhtymäkohtia nykypäivän poliittiseen ilmapiiriin. Vivahteikas värimaailma vangitsee pohjoisen vuodenaikojen vaihtelut, ja vailla ruutujen rajoittavia reunoja etenevä tarina virtaa vastaansanomattoman verkkaisesti kohti päätepistettään.
Onnittelut kaikille kollegoille ja kavereille!