Värityskilpailun tulokset

väriskabaLeikkimielisen Villimpi Pohjola -värittelyskaban kilpailutyöt komeilevat tässä. Kuten näkyy, hengentuotteita hiottiin varsin kirjavalla arsenaalilla, tehden arviointityöstä sangen haastavaa. Koska päättämätön tuomari ei kyennyt tyytymään yhteen voittajatyöhön, päätin lahjoittaa pienimuotoiset kirjapalkinnot myös kunniamaininnan ansainneille taiteilijoille.

kunniamaininta2

1. Kunniamaininta: Rosan huoliteltu väritystyö herkullisine tekstuureineen hellii oitis silmämunia. Eräänlaiseen rinnakkaistodellisuuteen itsensä vongannut Rontti on ilahduttavan pikantti, surrealistinen lisä, joka tasapainottaa kompositiota. Kädenjälki vakuuttaa jopa siinä määrin, että allekirjoittanut harkitsee ulkoistavansa strippisarjansa visualisoinnin lahjakkaammille tekijöille.

kunniamaininta

2. Kunniamaininta: Kimmon (43 v.) ja Venlan (4 v.) kollaboraatio on oppikirjaesimerkki mestarin ja kisällin välisestä saumattomasta yhteistyöstä. Maltillisesti sävytetyt värialueet ovat balanssissa ekspressiivisen, jopa hivenen aggressiivinen viivankäytön kanssa. Annan karmiininpunaisena hohkaavat kasvot ovat täydellisessä sopusoinnussa Annin jäätyneen olemuksen kanssa. Värisymboliikalla leikittely tuo kuvaan draamaa ja vaaran tuntua.

voitto

Voittajatyö: Teoksen raaka, eläimellinen elinvoima vangitsee katseen ja kirvoittaa kyyneleet silmiin. Se on samanaikaisesti lohduton, arkinen, humoristinen, että kiihkeä, mutta ennen kaikkea ajatuksia herättävä. Pinjan käyttämä brutaali sekatekniikka tarjoaa ärsykkeitä kaikille aisteille, tehden teoksesta lähes uusnaturalistista tilataidetta. Elintarvikkeiden (vai eritteiden?) räkäinen rujous ei jätä ketään kylmäksi.

Onnea voittajille! ;)

Sarjakuva-Finlandia 2016

valomerkki1 Sarjakuva-Finlandia-finalistit 2016 julkistettiin tänään. Olen todella otettu, että Villimpi Pohjola: Valomerkki valittiin mukaan. Kärkikymmenikkö on jälleen varsin kovatasoinen, ja mukana on useampi viime vuoden omista suosikeista, mm. Tommi Musturin Toivon kirja, Kati Närhen Seitsemäs vieras, sekä Kaisa ja Christoffer Lekan Place of Death. Onnea kaikille finalisteille.

Kiitokset vielä Villimpi Pohjola -värityskilpailuun osallistuneille! Koetan käydä huomenna työt lävitse ja arpoa sieltä voittajan sunnuntaiksi. Palataan pian siis!

Ipanadata 5
31villimpipohjola5tammikuuLöysin kämpiltä yhden ylimääräisen Kypsyyskoe-opuksen, joten ajattelin heittää tällaisen leikkimielisen kilpailun eetteriin. Säännöt ovat hyvin simppelit:
 
Väritelkää oheinen piperrys ja tuupatkaa mulle siitä kuva osoitteeseen jp@jpahonen.com 7.2.2016 mennessä. Vekkuleimman tuotoksen tekijälle lahjoitan tähänastiset Villimpi Pohjola -kokoelmat (Pelinavaus, Kypsyyskoe, Lapsus ja Valomerkki) omistuspiirroksilla. Voitte ladata oheisen piirroksen tiff-version täältä.
Voittajan julkistan ystävänpäivänä 14.2.2016. Pitäkää hauskaa!