Uusia myyntipisteitä & HS:n arvostelu

Ilokseni totean että Villimpi Pohjola -albumia saa nyt myös Myymälä2 (Uudenmaankatu 23) ja Fennica Comics (Kalevankatu 40) -liikkeistä Helsingistä sekä Underground Ullakolta (Linnankatu 7) Turusta. Myös Hesari ihmetteli VP-hahmojen poskiviivoja:

Opiskelijaelämää Pohjolassa

Joukko jo vuosia yliopistolla viettäneitä opiskelijoita istuu kapakoissa, juttelee niitä näitä ja ratkoo parisuhteiden pulmia. JP Ahosen esikoisalbumi Villimpi Pohjola tuo mieleen muodikkaat nuorten aikuisten elämää kuvaavat tv-sarjat: seilataan edestakaisin minkään muuttumatta. Hahmoilla on vakiintuneet luonteensa, jotka sanelevat aina heidän käyttäytymisensä.

Aamulehdessä vuodesta 2003 ilmestynyt kolmen rivin sunnuntaistrippi on ehdottoman ammattitaitoista työtä, mutta jokin puraisu tai kirpeä yllätys siitä jää välillä puuttumaan. Ahonen (s. 1981) on pätevä kuvittaja ja graafikko, joka osaa kuvan teon. Joissakin albumin sarjoissa hän myös muuntelee ilahduttavasti tyyliään tai jäljittelee muita sarjoja. Hahmojen erottuminen toisistaan on tosin välillä pulmallista.

Vaikutteita Ahonen on poiminut kuviinsa monesta suunnasta, mutta manga-tyyli näkyy aika monessa käänteessä. Ihmisten kasvojen yli kulkee pari poikittaista viivaa; erikoinen ratkaisu. Kirjan murretut värit ovat tyylikäitä ja koko teos on kaunis kädessä. Kuvien alla kulkee pätevä englanninkielinen käännös. Villimpi Pohjola ilahduttanee erityisesti sarjan henkilöiden kanssa samassa elämänvaiheessa olevia.

- Heikki Jokinen

Misc- | MuutaJP Ahonen