Tampere kuplii -jälkifiilarit

Tampereella on jälleen kuplittu, ja heti kärkeen pitää sanoa: Kiitos kaikille järjestäjille, kävijöille, ystäville ja lukijoille. Olette huikeita! Viikonloppu oli uuvuttava mutta antoisa, ja sujahti ohitse ennen kuin mistään mitään oikein ymmärsikään vaikka festareita aloiteltiinkin jo perjantaina Fingerporijazzeilla ja Suuren Kurpitsan 30-vuotisjuhlilla. Onnea vielä kerran Paulille ja Suuren Kurpitsan koko kaartille. (Tähän väliin on pakko mainostaa, että mukaan tarttunut Ilkka U. Pesämaan Mein Hmpf on siistein opus pitkään aikaan! Pesämaan piirroksista tulee mieleen mitä Gary Larson olisi todennäköisesti tuottanut, mikäli olisi heilastellut Monty Pythonin kanssa. Hillitöntä settiä!)

Olin todella otettu miten paljon jengiä vaivautui paikalle sunnuntai-aamusta Werstaalle haastatteluun. Kiitos että tulitte, toivottavasti ääni kantautui perälle asti! Kenties vaikuttunein olin kuitenkin signeerauspisteen väkimäärästä. Perkeles, olin täysin varautunut siihen että paikalle tupsahtaisi vain pari kaveria sillä olin tuherrellut omistuksia jo koko lauantain. Hieman kieltämättä nolotti etten saanut jonoa liikkumaan nopeammin, mutta toivon että odotus oli sen arvoista! Arkinen puurtaminen on sen verran yksinäistä duunia, että mulle sarjakuvafestarit merkitsevät todella paljon. Omistuskirjoitukset/piirrokset ovat kenties meikäläisen tapa osoittaa kiitollisuuttani lukijoita kohtaan – toivottavasti kaikki saivat mieleiset piirrokset!

Melkoisia toiveita itse asiassa tulikin. Jarvis Cocker, skebaa soittava Toad sekä hamahelmien, lasten ja ninjojen symbioosi taisivat olla haasteellisimmat omistukset miesmuistiin... Odotan kauhulla seuraavaa sessiota. Useampaan otteeseen toivottiin myös pin-up- ja alastonkuvia VP:n neitosista. Niitä en luonnostelemati uskaltanut lähteä tekemään (voisi tulla aika groteskia jälkeä), mutta ehdotus oli kieltämättä houkutteleva. Ehkä syksyllä on luvassa Villimpi Pohjola -kalenteri? :P Siinä tapauksessa olisi kuitenkin korrektia tehdä piirrokset kaikista hahmoista tasa-arvon nimissä.

Oli joka tapauksessa ilo huomata että tieto uudesta kirjasta oli kirinyt melkoisen hyvin, vaikka sitä kovin huonosti paikallismediassa on tähän mennessä noteerattukaan. Mitä ilmeisemmin puskaradio toimii ja VP:llä on oma vankkumaton lukijakuntansa. Parempaa en voisi toivoa. Viime viikonlopun fiiliksillä jaksaa kummasti taas eteenpäin – ja pakkohan se on kai jaksaakin, onhan tänään taas uuden VP-stripin dedis...

Kuvia ei tällä kertaa ole luvassa, en yksinkertaisesti ehtinyt ottaa niitä. :P Kaikkea hyvää kevääseen, palaillaan!

PS. Jos satutte olemaan kuulolla torstaina 14.4. kello 16 jälkeen, viritelkää Radio Moreenin taajuudelle. ;)

SuomeksiJP Ahonen