Sarjakuvakeskuksen kursseja

exhibitSuosittelen tutkailemaan Sarjakuvakeskuksen kurssitarjontaa kesälle & syksylle. Tarjolla on muun muassa kursseja sarjakuvajournalismista sekä workshop kässäreiden työstämisestä valmiiksi sarjakuviksi. Mikäli tietokoneella värittely kiinnostaa, pidän aiheesta viikonloppukurssin lokakuussa. Ilmoittautua voi Sarjakuvakeskuksen sivuilta. Ohessa vielä kurssi-info:

Tietokonevärittämisen kurssilla keskitytään pääasiassa elämään skannauksen jälkeen. Mukaan kannattaa tulla kaikkien, joita ovat joskus askarruttaneet tietokonevärit ja koneella työskentely. Kurssi vaatii pientä Photoshopin aiempaa tuntemusta, jotta pääsee heti mukaan opetukseen. Omaa konetta ei ole pakko olla mukana, mutta voi ottaa.

KURSSIN RUNKO: 1. Käydään läpi sivujen esivalmistelu väritystä varten: skannaus ja putsaus, viivapiirroksen irroittaminen taustasta, väriprofiilit, jne.

2. Tutustutaan erilaisiin väritystekniikoihin ja layer-työskentelyyn. Kurssin pääpaino on tällä osa-alueella. Opetellaan värittämään mm. tyypillinen sanomalehtistrippi ja miten käsin väritettyjä kuvituksia ja sarjakuvia voidaan työstää digitaalisesti eteenpäin.

3. Tehdään omia väripaletteja, työkaluja ja pikakomentoja, opetellaan kustomoimaan Photoshopia omiin käyttötarkoituksiin.

4. Käydään läpi miten painovalmis tiedosto toteutetaan

Aikataulu: La–su 5.-6.10.13 klo 10–16 Hinta: 85/75€ (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille ja työttömille) Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin kurssilaisille

*EDIT:

Tietokonevärittämisen kurssi on kuulemma jo täynnä, kiitos kaikille ilmoittautuneille!