San Cappuccino -näyttely

Tervetuloa San Cappuccino -näyttelyyn. Esillä on rennolla kädellä toteutettuja tussipiirroksia kuvitteellisesta suurkaupungista. Projekti syntyi vastapainoksi arjen kiireelle, ja teokset toimivatkin eräänlaisena eskapismina. Piirroksia ei ole millään tavoin luonnosteltu tai suunniteltu etukäteen, vaan ajatuksena on ollut vain lähteä suoraan tussaamaan kaupunkimaisemia, tuli mitä tuli. (Jokaiseen tekeleeseen ilmestyikin oma erikoisuutensa lähes vahingossa.) Päästä tempaistuissa mielenmaisemissa tuntuu yhdistyvän kaupunkiluonnostelu, pop-kulttuuriviittaukset sekä pilapiirrokset.

Piirrokset on tuherrettu suoraan 0.1-tussilla ja laveerattu kahvilla, joka toivottavasti luo kuviin oman kiireettömän ja syksyisen tunnelmansa. Ohessa muutama snapshot prosessista:

Valmiiksi tussattu piirros teipataan pahviin. Sitten kaivetaan esiin pullollinen sivuun jemmattua kahvia (melko tymäkkää tavaraa, sanoisin) ja aletaan läträämään.

Lopuksi laveerattu piirros viimeistellään korjauslakalla. Näyttely on esillä Tampereen Vohvelikahvilassa koko marraskuun ajan, tervetuloa poikkeamaan siis! Haluan myös muistuttaa että kaikki teokset ovat kaupan ja 50% voitosta lahjoitetaan tuttuun tapaan hyväntekeväisyyteen, tällä kertaa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Tapahtuman sivu löytyy myös Facebookista, joten laittakaa ihmeessä viestiä tutuille. Spread the love, se menee hyvään tarkoitukseen!

SuomeksiJP Ahonen