Like Plastic

like_plastic3Vink vink! Toukokuussa ilmestyy Kevin Wignallin Like Plastic -pienoisromaani, johon sain kunnian toteuttaa (päälle parinkymmenen sivun) sarjakuvaosuudet. Moni on tämän jo Arktisen Banaanin sivuilta spotannutkin, sillä sen perään on kyselty ja udeltu mistä ihmeestä opuksessa on kyse. Kirja sekoittaa proosaa ja sarjakuvaa, kulkien kahdella eri tasolla. Pääjuonikuvio seuraa protagonisti Rokun mustan huumorin sävyttämää ristiretkeä, toinen hänen ihailemansa sarjakuvasankari Brett Plasticin seikkailuja.

like_plastic1 Takakansiteksti lupaa seuraavaa:

"Tiedättehän miten kaksi nuorta, viehättävää ja muodikasta japanilaista naista voi näyttää joskus hillittömän iloisilta. Megumi ja Junko ovat todella iloisia, koska he ovat Lontoossa ensimmäistä kertaa ja se on kaikkea sitä, mitä he ovat odottaneet. Heidän ensimmäinen matkapäivänsä on vangittu kaikkine yksityiskohtineen 172 digitaaliseen valokuvaan.

Yökerhossa he saavat laseihinsa jotain ylimääräistä, ja herättyään Megumi huomaa menettäneensä jotakin hyvin henkilökohtaista.

Megumi soittaa hädissään serkulleen Rokulle ja pian tämä saapuu tyylikkäine vaimoineen Lontooseen järjestelemään asioita esikuvansa, sarjakuvasankari Brett Plasticin tapaan. Lannistaako ystävällisyyden hypervoima venäläisen mafiapomon perverssin pojan, vai tarvitaanko sittenkin järeämpiä otteita?"

like_plastic2 Oli todella hauska sukeltaa Brett Plasticin maailmaan, ja vaihteeksi työstää sivuja harmaasävyissä. Valitettavasti kirjan julkaisuajankohtaa jouduttiin pariinkin otteeseen siirtämään Perkeroksen ja Lapsuksen takia, mutta nyt se on vihdoin painossa! Like Plasticin on määrä ilmestyä viikolla 20–21.