Helsingin sarjakuvafestivaalit 10.–12.9.

Perjantaina 10.9. starttaa jälleen Helsingin sarjakuvafestivaalit, jotka ovat ikääntyneet jo neljännesvuosisadan kunnioitettavaan ikään. Tapahtuma on venähtänyt kolmipäiväiseksi, joten meininkiä on luvassa heti puoliltapäivin perjantaina. Tänä vuonna tapahtumat ovat siirtyneet ydinkeskustaan, Lasipalatsin ympärille. Myyntikojut löytyvät Lasipalatsin aukiolta, Pienlehtitaivas Luckanista, ja lauantaina on luvassa mangailua Tennispalatsissa.

Meikäläisen löydätte Daily Hero Pressin ja Kustannusosakeyhtiö Kumioravan yhteisestä pöydästä festivaaliteltasta (Lasipalatsin takana), joten tulkaa moikkaamaan. Päivystelen myyntipöydän äärellä melko tiiviisti sekä perjantaina että sunnuntaina, mutta lauantain olen auttamatta muualla. Tänä vuonna mukana on Villimmän Pohjolan ja Esterin lisäksi uusia Flight -antologioita, mukaanlukien sitä uutukaista numero seiskaa. Olen uusimmasta läpyskästä edelleen melko innoissani, ja onneksemme opus on saanut jälleen lämpimän vastaanoton.

Aiemmin mainitsemani Kustannusosakeyhtiö Kumiorava on ystäväni Janne-Matti Keisalan uusi aluevaltaus. Helsingin festareille valmistui sopivasti ensimmäinen lukunautinto, Maakies-kirja sukkelasti suomeksi. :) Virallisemmin Kumiorava esittäytyy festivaalialueella perjantaina 10.9.2010 klo 13.00, paikkana Laituri (Vanha linja-autoasema). Samalla esitellään uunituore julkaisu “Kun oltiin MAAKIES”. Tervetuloa paikalle!

Mutta ei tähän hätään ihmeempiä, nähdään festareilla!

Flight, SuomeksiJP Ahonen