Flight vol. 5 ja sellasta

Pahoittelut, etten ole ehtinyt päivittää sivustoa piiitkäään aikaan. Paljon olisi kerrottavaakin, joten harmittaa ihteäkin. Koitan postata jossain vaiheessa taannoisesta MoCCAn reissusta kuvia sekä laittaa jotain uudesta mini-sarjiksesta, joka ilmestyy viikon sisään.

Mutta päällimmäisenä aiheena on jälleen Flight, tarkemmin ottaen viides numero, joka on vihdoin tullut pihalle! Koska omat tekijänkappaleeni ovat vasta postissa matkalla, meinasivat silmämunat pullahtaa pääkopasta huomatessani uuden kirjan jo Akateemisen kirjakaupan hyllyssä lauantaina! Jahka kiire hellittää, tilaan kaikkia kirjoja jälleen pienen pinkan itselleni, joten niitä saa jatkossa sitten myös minulta. Laitan tästä kyllä sitten infoa taas ja päivitän vähän tuota Daily Heron kauppaakin.

Koko kirjaa en ole vielä ehtinyt käymään lävitse, mutta sanoisin silti että uusin numero lienee kaikkein tasaisin laadultaan. Uusia nimiä on tullut mukaan ja entiset tekijät ovat kehittyneet valtavasti. Mukana ovat mm. Tony CliffReagan LodgeKazu KibuishiScott CampbellGraham Annable, Phil Craven ja Chris Appelhans, ihan vain muutamia mainitakseni. Opus sisältää 21 tarinaa on taas sen verran tuhti paketti, että sillä voi nitistää tarvittaessa raivostuneen ahman metsäpolulla.

Viralliset julkkarit ovat San Diegon sarjisfestareilla tämän kuun lopussa (24–27.7.), minne lähdemme Marjaanan kanssa ensi viikolla. Käsittääkseni paikalle on tulossa paljonkin Flightin jengiä, joten on todella hauska nähdä porukkaa livenäkin, nyt kun on tullut lähinnä juteltua vain netin välityksellä niin monta vuotta. Pelkästään jo MoCCAssa koin absurdeja hetkiä, kun juttelin Kean Soon, Becky Cloonanin, Hope Larsonin ja Brian Lee O'Malleyn kanssa. "It's weird, I can't believe it's YOU, man!" :)

Mutta asiasta toiseen. Viime lauantaina käväisin myös Orivedellä Uuden kirjan päivillä höpöttelemässä sekavia ja kertomassa työstäni, sarjakuvista yleensä ja esittelemässä erilaisia formaatteja. Haluaisin vain kiittää kaikkia paikalla olleita! Yleisöstä tuli oivallisia kysymyksiä, tunnelma oli hyvä ja kaikki jaksoivat kuunnella soperrustani loppuun asti. :) Taisi vain univelka hieman jo painaa. Univelka taas on tullut alla olevan pikkuproggiksen kanssa painiskellessa, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän.

FlightJP Ahonen