Best. Festival. Ever.

Myöhästyneet kiitokset vielä kaikille viikontakaisilla sarjakuvafestivaaleilla poikenneille! Teitte festeistä Pohjois-Euroopan suurimman sarjakuvatapahtuman. Erityiskiitos kuuluu myös järjestäjille – festarit oli hienosti organisoitu, ohjelmaa riitti ja kaikki oli lähellä. Tunnelma oli katossa halki viikonlopun ja festeiltä saikin uutta puhtia paahtaa tulevat viikot taas 24/7. Sanoinkin Kumioravan pojille että tapahtuman jälkeen tuntui siltä kuin olisi ollut lomalla (vaikka käytännössä olikin taas duunissa koko viikonlopun). :) Festarit ovat aina tervetullut irtiotto byroolla homehtumiseen.

Tuttuun tapaan kadotin rahani Pienlehtitaivaaseen, jätin valokuvat napsimatta ja ennätin turista kavereiden kanssa aivan liian vähän. Myyntipöydän ääreltä on välillä vaikea päästä livahtamaan karkuun, joten varsinaisia tapaamisia ei kannata liiemmin sopia festien ajalle. Onneksi on iltaklubit, joissa tulikin sosialisoitua kunnolla. :) Suuren Kurpitsan 30-v.-kemuista löytyi kasapäin vanhoja tuttuja ja tosiaan muutama uusikin kaveri.

Jälleen kerran Villimpi Pohjola 1 -albumin perään kyseltiin ahkerasti, mutta tällä hetkellä joudun ikävä kyllä jankkaamaan samaa laulua – neuvottelut ovat kesken, katsotaan saataisiinko jonkinlainen uusintapainos pullautettua pihalle! VP 2 -albumitkin ovat kohta lopussa, sillä festareiden jälkeen niitä on kaikkinensa noin tusinallinen jäljellä. Jos sellaista siis kaipaatte, paiskatkaa sähköpostilla piakkoin. ;)

Itseltä jäi tosiaan kuvat ottamatta, mutta onneksi Henry Söderlund dokumentoi viikonlopun varsin kattavasti. Tsekkailkaa kuvat täältä. Summa summarum: Kiitos jälleen kaikille, teitte festareista lämminhenkiset ja onnistuneet. Näillä eväillä jaksaa taas eteenpäin, ainakin Helsingin Kirjamessuille asti. ;) Palataan!

SuomeksiJP Ahonen